Zoeken

  • Home
  • Blog
  • De nieuwste trends in sportveldverlichting: Innovatieve technologieën en toepassingen

De nieuwste trends in sportveldverlichting: Innovatieve technologieën en toepassingen

De gloeilamp werd uitgevonden in 1879. LED-verlichting werd ontdekt in 1927. Inmiddels leven we in 2023, een tijd waarin technologische vooruitgang ontzettend snel gaat. De technologie voor sportveldverlichting is voortdurend in ontwikkeling, maar de tijd van ‘lamp, mast en kabel’ is definitief voorbij.

Wij hebben meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van het leveren, installeren en onderhouden van sportveldverlichting in binnen- en buitenland. In deze blog vertellen we je alles over innovatie en trends op het gebied van sportveldverlichting.

1. Duurzaamheid en energie-efficiëntie

LED-verlichting heeft de traditionele verlichting overtroffen als de meest energiezuinige en duurzame optie. LED-lampen gaan veel langer mee dan conventionele lampen en verbruiken aanzienlijk minder energie. Door over te schakelen op LED-verlichting kunnen sportclubs en sportaccommodaties niet alleen energie besparen, maar ook hun ecologische voetafdruk verkleinen.

2. Bediening op afstand

Draadloze technologieën zijn een opkomende trend in sportveldverlichting. Draadloze besturingssystemen maken het gemakkelijk om de verlichting op afstand te regelen en aan te passen. Of het nu gaat om het veranderen van de lichtsterkte, het aanpassen van de kleurtemperatuur of het in- en uitschakelen van de verlichting, alles kan eenvoudig worden beheerd via een mobiele app of computer. Bovendien maakt draadloze monitoring het mogelijk om de prestaties en het energieverbruik van de verlichting in realtime te volgen, waardoor het onderhoud efficiënter en effectiever wordt.

Afstandsbesturing van sportveldverlichting is niet alleen mogelijk bij compleet nieuwe installaties. Als ten minste één veld of baan is uitgerust met LED, is het ook mogelijk je bestaande conventionele schijnwerpers te verbinden met slimme bediening. Zo kun je ervaring opdoen en je verlichtingsrenovatie stap voor stap plannen.

3. Intelligente systemen

Slimme besturingssystemen vormen een revolutionaire ontwikkeling in sportveldverlichting. Met behulp van geavanceerde sensoren en software kunnen verlichtingssystemen nu worden aangepast aan verschillende sportactiviteiten en evenementen. Of het nu gaat om een voetbalwedstrijd, een tenniswedstrijd of een atletiekevenement, slimme verlichting past zich automatisch aan om de optimale lichtintensiteit en uniformiteit te bieden. Dit verbetert niet alleen de speelervaring voor sporters, maar zorgt ook voor energiebesparing door alleen licht te gebruiken wanneer en waar het nodig is.

Slimme sportveldverlichting

4. Richtbare verlichting voor precisie en focus

Een andere opkomende trend is richtbare verlichting. Met geavanceerde systemen kunnen sportfaciliteiten specifieke gebieden op het veld verlichten terwijl andere delen in de schaduw blijven. Dit biedt niet alleen een hogere lichtkwaliteit, maar ook een gerichte verlichting die de concentratie van spelers en de zichtbaarheid voor toeschouwers verbetert.

5. Het gebruik van verschillende lichtkleuren

De combinatie van LED-verlichting en intelligente systemen geeft een breed scala aan nieuwe optimalisatie mogelijkheden. LED-verlichting kan een breder spectrum aan kleuren reproduceren. Bovendien groeit het inzicht in de invloed van kleuren dankzij toenemende beschikbare data. Dit draagt bijvoorbeeld bij aan beter zicht en geoptimaliseerde prestaties voor spelers, maar ook voor een betere beleving voor het publiek.

Investeer in innovatie

De nieuwste trends in sportveldverlichting brengen een golf van innovatie en verbetering met zich mee. Slimme besturingssystemen, draadloze technologieën, dynamische verlichting en LED-technologie veranderen de manier waarop we sporten en genieten van sportevenementen. Wij zetten onze kennis en ervaring graag in voor jouw vereniging. Met een lichtplan op maat, passend bij jouw wensen, eisen én budget, kunnen jouw leden optimaal genieten van sport.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Advies hoe je jouw sportclub in het juiste licht kan zetten? Neem direct contact op!

Bedankt voor het invullen van het formulier. Je ontvangt een bevestigingsmail van ons en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Besparingscalculator

Ontdekken wat LED-verlichting jullie kan opleveren? Met de besparingscalculator zie je direct hoeveel jullie kunnen besparen.

De vooraf ingevulde cijfers zijn gebaseerd op het gemiddelde veld.
Soort sportveld
Gegevens huidige lichtinstallatie
Hoeveel licht draagconstructies heeft het veld / de baan momenteel?
We gaan uit van lampen met een gemiddelde levensduur van 4.500 branduren per lamp
Benodigde aantal Philips OptiVision licht draagconstructies:
We gaan uit van armaturen met een gemiddelde levensduur van 50.000 branduren per armatuur
Gemiddeld aantal branduren per jaar?
Als u het niet weet? Het gemiddeld aantal branduren per jaar is 600.
Voor hoeveel velden / banen willen jullie besparing berekenen?
Huidige vermogen armaturen
Wat is het huidige vermogen per armatuur? (in W)
Het vermogen van de meest gebruikte conventionele lampen ligt op 2.150 Watt
Het nieuwe vermogen per Philips OptiVision armatuur:
Het vermogen van de meest gebruikte versie van de Philips OptiVision LED ligt op 1.500 Watt
Geschatte besparing energievergebruik
{{ totalSavingsKwhPerYear }} kWH
Geschatte besparing energievergebruik
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergy) }}
Geschatte besparing op jouw type energieaansluiting
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergyConnection) }}
Geschatte besparing op lampvervanging
Uitgaande van afname van Oostendorp garantie met een service overeenkomst.
€ {{ formatPrice(estimatedSavingLightsReplacement) }}
Totale besparing per jaar
€ {{ formatPrice(estimatedSavingTotal) }}
Laat je gegevens achter

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Dank voor het gebruik maken van onze calculator

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.