Zoeken

  • Home
  • Blog
  • Hoe bespaar je kosten met sportveldverlichting?

Hoe bespaar je kosten met sportveldverlichting?

Hoe houd je de contributie betaalbaar? Het beheren van kosten blijft een voortdurende uitdaging voor bijna elke club. Enerzijds wil je als club zo toegankelijk mogelijk zijn, maar anderzijds moet je omgaan met torenhoge exploitatiekosten en afnemende ledenaantallen.

De oplossing? Nieuwe LED-verlichting! Wist je dat duurzame LED-lichtoplossingen 30-40% energiezuiniger zijn dan traditionele verlichting? Aangezien energiekosten een aanzienlijk deel van de totale uitgaven van sportverenigingen uitmaken, is er hier ruimte voor verenigingen om te besparen. In deze blog vertellen we je er alles over.

1. Bespaar op energiekosten met energie-efficiënte LED-lichtoplossingen:

Een belangrijke vooruitgang in sportveldverlichting is de overstap van conventionele verlichting naar energiezuinige LED-verlichting. Traditionele lichtbronnen hebben een hoog energieverbruik, terwijl LED-lampen aanzienlijk minder energie verbruiken. Dit resulteert in een behoorlijke vermindering van het energieverbruik en dus van de energiekosten. Hierdoor kan je club grote besparingen realiseren op de operationele energiekosten.

2. Slimmer gebruik van energie met een geavanceerde verbruiksanalyse en slimme bediening

Energie-efficiëntie gaat verder dan alleen de lampen die worden gebruikt. Moderne sportveldverlichting maakt gebruik van slimme systemen om het energieverbruik te optimaliseren. Deze systemen stellen sportfaciliteiten in staat om de verlichting aan te passen op basis van verschillende parameters, zoals het weer, de locatie, het tijdstip van de dag en de aanwezigheid van spelers en toeschouwers.

Met geautomatiseerde systemen kunnen sportfaciliteiten de verlichting precies aanpassen aan de behoeften, zonder overbodig energieverbruik. Als er bijvoorbeeld geen activiteit op het veld is kan het lichtniveau worden verlaagd of zelfs helemaal worden uitgeschakeld. Op deze manier verbruik je geen overbodige energie en bespaar je wederom op de energiekosten.

3. Lagere onderhoudskosten en langere levensduur

Naast het besparen op energiekosten, kan moderne LED-verlichting ook helpen om onderhoudskosten te verlagen. LED-verlichting gaat langer mee en hoeft dus minder vaak vervangen te worden. Hierdoor kun je besparen op de onderhoudskosten voor verlichting.

4. BOSA-subsidie

Met de overstap naar LED-armaturen zet je niet alleen in op een kostenbesparing, maar ook op duurzaamheid. Hierdoor kom je in aanmerking voor een BOSA-subsidie. De BOSA-subsidie is een investeringssubsidie, speciaal voor amateur sportclubs zonder winstoogmerk. De BOSA-subsidie staat voor: stimulering Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties. Zoals de naam al zegt, kan je de BOSA-subsidie aanvragen voor het bouwen of onderhouden van je sportaccommodatie. Daarnaast is de BOSA-subsidie ook bedoeld om energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van LED-verlichting financieel aantrekkelijker te maken.

Hebben jullie al LED-verlichting?

Kortom, het investeren in energie-efficiënte LED-verlichting zorgt voor een besparing op het gebied van energie- en onderhoudskosten. Daarnaast zijn er mogelijkheden om de aanschafwaarde deels te financieren met subsidies én zet je je als club ook nog eens in voor het klimaat.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je graag mee weten over de BOSA- subsidie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Advies hoe je jouw sportclub in het juiste licht kan zetten? Neem direct contact op!

Bedankt voor het invullen van het formulier. Je ontvangt een bevestigingsmail van ons en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Besparingscalculator

Ontdekken wat LED-verlichting jullie kan opleveren? Met de besparingscalculator zie je direct hoeveel jullie kunnen besparen.

De vooraf ingevulde cijfers zijn gebaseerd op het gemiddelde veld.
Soort sportveld
Gegevens huidige lichtinstallatie
Hoeveel licht draagconstructies heeft het veld / de baan momenteel?
We gaan uit van lampen met een gemiddelde levensduur van 4.500 branduren per lamp
Benodigde aantal Philips OptiVision licht draagconstructies:
We gaan uit van armaturen met een gemiddelde levensduur van 50.000 branduren per armatuur
Gemiddeld aantal branduren per jaar?
Als u het niet weet? Het gemiddeld aantal branduren per jaar is 600.
Voor hoeveel velden / banen willen jullie besparing berekenen?
Huidige vermogen armaturen
Wat is het huidige vermogen per armatuur? (in W)
Het vermogen van de meest gebruikte conventionele lampen ligt op 2.150 Watt
Het nieuwe vermogen per Philips OptiVision armatuur:
Het vermogen van de meest gebruikte versie van de Philips OptiVision LED ligt op 1.500 Watt
Geschatte besparing energievergebruik
{{ totalSavingsKwhPerYear }} kWH
Geschatte besparing energievergebruik
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergy) }}
Geschatte besparing op jouw type energieaansluiting
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergyConnection) }}
Geschatte besparing op lampvervanging
Uitgaande van afname van Oostendorp garantie met een service overeenkomst.
€ {{ formatPrice(estimatedSavingLightsReplacement) }}
Totale besparing per jaar
€ {{ formatPrice(estimatedSavingTotal) }}
Laat je gegevens achter

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Dank voor het gebruik maken van onze calculator

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.