Zoeken

  • Home
  • Nieuws
  • Case study - Tennisvereniging Tie-Breakers uit Amsterdam

Case study – Tennisvereniging Tie-Breakers uit Amsterdam

Project

Robbert Schmidt, verenigingsmanager:
“Interact Sports bespaart, brengt rust en continuïteit”

Begin 2020 koos tennisvereniging Tie-Breakers voor Interact Sports - voorheen PerfectPlay - in combinatie met Philips OptiVision LED armaturen. Vanaf februari profiteren de 1.400 leden van de Amsterdamse vereniging van de voordelen van LED en bespaart ze rond een derde op de energiekosten, en daarnaast ook nog eens op onderhoudskosten.

Oostendorp Nederland TV Tie Breakers Casestudy Img2

Tie-Breakers

De vereniging ging niet over een nacht ijs. “Wij zijn verantwoordelijk voor een prettig tennisklimaat”, schetst verenigingsmanager Robbert Schmidt. “Dat schept verplichtingen. Wij faciliteren onze leden met twaalf buitenbanen, drie binnenbanen en natuurlijk een aantal parkvoorzieningen. Wij zijn energieneutraal, wat betekent dat duurzaamheid hoog op ons wensenlijstje staat.”

Aanbieders werden vergeleken en uiteindelijk kwam Oostendorp Nederland uit de bus. “De keuze voor Philips LED-verlichting en Interact Sports was een proces van oriënteren, vergelijken en doorrekenen, om uiteindelijk te komen tot de kwalitatief beste, meest duurzame optie. Oostendorp hebben wij hiervoor medeverantwoordelijk gemaakt. Zij zijn immers de experts.”

“Bij tennis draait het niet alleen om lichtvermogen, maar om de juiste lichtgelijkheid over het speelveld”

Robbert Schmidt, Verenigingsmanager TV Tie-Breakers
Oostendorp Nederland TV Tie Breakers Casestudy Img3

Ledenwensen

“Onze ledendoelgroep heeft brede verwachtingen”, zegt Robbert. “Daarom kozen wij voor klasse 2-verlichting, terwijl de meeste parken klasse 3 hebben. Wij kunnen dus tennis op hoog niveau aanbieden. Leden willen op de eerste plaats dat verlichting gewoon goed werkt; niets vervelender dan banen waarop niet gespeeld kan worden vanwege defecte armaturen of softwarestoringen. Ze willen ook gelijkmatig licht. En dat is geen sinecure. Elke baan ligt anders, en de positie en stand van alle armaturen is net weer even anders. Dat vergt kennis van licht, van LED en van het inregelen van lichtinstallaties.” Dan, samenvattend: “Bij tennis draait het niet alleen om lichtvermogen, maar om de juiste lichtgelijkheid over het speelveld. Een tennisbal gaat hard. Die moet je zien aankomen, altijd en overal. Daarvoor zorgt Interact Sports.”

Oostendorp Nederland TV Tie Breakers Casestudy Img4

Duurzaamheidswensen

Tie-Breakers is altijd op zoek naar manieren om te verduurzamen. De vereniging is volledig energieneutraal en helpt met 540 zonnepanelen zelfs 40 huishoudens aan stroom. Het bestuur voert een duurzame en gezonde agenda, en daar sluiten LED en Interact Sports bij aan.

“Wij besparen ongeveer een derde op de energierekening, hebben wij berekend. Dat is omdat LED vele malen langer meegaat dan traditionele verlichting, maar vooral omdat het geen opwarmtijd kent; waar voorheen onze oude lampen de hele trainingsavond moesten branden, zetten we ze nu met een app uit als er op een baan even niet wordt gespeeld. Daarnaast schakelen we het verlichtingsniveau naar 80% bij recreatief tennis, en zelfs naar 5% bij opruimen en baanonderhoud. Bij toernooien gebruiken we het volle vermogen. Wij kunnen elke baan nu afzonderlijk schakelen. Al met al scheelt dat enorm in stroomverbruik.”

Subsidies

De keuze van Tie-Breakers voor Interact Sports sluit aan bij de tijdgeest. Er zijn talloze subsidiemogelijkheden. Landelijk maakt de vereniging gebruik van BOSA, waarmee je een groot deel van de kosten van duurzame sportveldverlichting terugkrijgt. Regionale regelingen trokken de vereniging verder over de streep. “Op subsidiegebied is veel mogelijk”, zegt Robbert. “Verenigingen zou ik willen adviseren hier werk van te maken. Het is de moeite dubbel en dwars waard.”

“Een kwalitatief goed systeem in combinatie met een betrouwbare installateur zorgt uiteindelijk voor tevreden leden”

Zorg voor continuïteit en rust

Robbert breekt een lans voor professioneel advies, waarbij op basis van expertise en inzichten gekozen wordt voor een LED-verlichtingssysteem. De bestuurder hekelt de goedkope, vaak storingsgevoelige systemen die zonder garantie of serviceverplichting worden aangeboden of op onverantwoorde wijze worden gemonteerd op verouderde masten.

Oostendorp Nederland TV Tie Breakers Casestudy Img5

“Hiermee ben je op korte termijn al duurder uit dan je denkt. Leden willen tennissen. Kies dus voor een installateur die behalve levert ook snel service verleent als het nodig is. Bij de keuze van een verlichtingssysteem gaat het niet alleen om geld. Het gaat ook om continuïteit en rust. Een goed systeem in combinatie met een betrouwbare installateur zorgt uiteindelijk voor tevreden leden. Zo creëer je win-win, waarbij je de leden en het park bedient met een structureel goede baanverlichtingsoplossing.”

Besparingscalculator

Ontdekken wat LED-verlichting jullie kan opleveren? Met de besparingscalculator zie je direct hoeveel jullie kunnen besparen.

De vooraf ingevulde cijfers zijn gebaseerd op het gemiddelde veld.
Soort sportveld
Gegevens huidige lichtinstallatie
Hoeveel licht draagconstructies heeft het veld / de baan momenteel?
We gaan uit van lampen met een gemiddelde levensduur van 4.500 branduren per lamp
Benodigde aantal Philips OptiVision licht draagconstructies:
We gaan uit van armaturen met een gemiddelde levensduur van 50.000 branduren per armatuur
Gemiddeld aantal branduren per jaar?
Als u het niet weet? Het gemiddeld aantal branduren per jaar is 600.
Voor hoeveel velden / banen willen jullie besparing berekenen?
Huidige vermogen armaturen
Wat is het huidige vermogen per armatuur? (in W)
Het vermogen van de meest gebruikte conventionele lampen ligt op 2.150 Watt
Het nieuwe vermogen per Philips OptiVision armatuur:
Het vermogen van de meest gebruikte versie van de Philips OptiVision LED ligt op 1.500 Watt
Geschatte besparing energievergebruik
{{ totalSavingsKwhPerYear }} kWH
Geschatte besparing energievergebruik
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergy) }}
Geschatte besparing op jouw type energieaansluiting
€ {{ formatPrice(estimatedSavingEnergyConnection) }}
Geschatte besparing op lampvervanging
Uitgaande van afname van Oostendorp garantie met een service overeenkomst.
€ {{ formatPrice(estimatedSavingLightsReplacement) }}
Totale besparing per jaar
€ {{ formatPrice(estimatedSavingTotal) }}
Laat je gegevens achter

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Dank voor het gebruik maken van onze calculator

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.